Jeugd

Zit jij op de middelbare school ? Dan ben jij elke eerste en derde zondag van de maand van harte welkom in de jeugdkerk! Wij hebben onze eigen ruimte in de Open Hof, achterin de kerk. Wat doen we zoal in de jeugdkerk? Elke jeugdkerk hebben we een thema, hoe we daar invulling aangeven is heel verschillend. We lezen uit de bijbel, bidden met elkaar, zingen soms, kijken een filmpje op You Tube, gaan in groepjes uiteen om een opdracht uit te voeren of praten met elkaar over ons geloof en wat jullie vragen en onzekerheden daarin zijn. Niets is gek, je mag en kan alles delen wat jou bezig houdt. Ook hebben we een paar keer per jaar leuke activiteiten, zoals de game nacht/nacht wakker blijven voor Serious Request, meedoen met Sirkelslag, uitje met speurtocht naar het Ganzendiep met mogelijkheid om te zwemmen en te varen. Tevens organiseren we 1 tot 2x per jaar een ontmoetingsdienst voor de gemeente, die helemaal door jullie jongeren ingevuld en uitgevoerd mag worden. Ook staan we open voor nieuwe ideeën en activiteiten van de jongeren zelf! Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs, jij bent van harte welkom, onze banken zitten heel lekker!

Hilka, Roelof, Eric, Arjan, Erwin, Marco, Frans en Sandra

Voor de 1e helft van 2018 zijn de volgende jeugdkerk - bijeenkomsten gepland
Datum Bijzonderheden
28 januari Jeugdkerk Voorbereiding Ontmoetingsdienstdienst
 2 februari Sirkelslag  
4 februari jeugdkerk Voorbereiding Ontmoetingsdienstdienst
18 februari jeugdkerk Voorbereiding Ontmoetingsdienstdienst
4 maart jeugdkerk einde voorjaarsvakantie
11 maart Geen jeugdkerk, tenzij er extra tijd nodig is voor de voorbereiding Ontmoetingsdienst. De jeugd krijgt vooraf via de app bericht of er jeugdkerk is.
18 maart Ontmoetingsdienst Door de Jeugdkerk voorbereide Ontmoetingsdienst
29 maart The Passion Samen kijken naar The Passion in de jeugdruimte
8 april Jeugdkerk  
22 april Jeugdkerk  
13 mei Jeugdkerk  
27 mei Jeugdkerk  
10 juni Jeugdkerk  
24 juni Jeugdkerk vaderdag
1 juli Geen jeugdkerk Oegandees kinderkoor in de dienst. Samen luisteren.
8 juli Jeugdkerk Overstapdienst??
15 juli Slot Jeugdkerk Ganzendiep uitje
   

Kom in de kring van de jongste kinderen van Open Hof!

Elke zondagochtend tijdens de eredienst zijn kinderen van 0 tot en met 3 jaar van harte welkom bij de oppas van de Open Hof.
We hebben een gezellige eigen ruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen met o.a. het keukentje, de garage, of de (peuter)Playmobil. Maar ook kan er naar harte lust gekleurd worden, of lekker luisteren naar een mooi verhaal. De kinderen worden liefdevol opgevangen door ervaren oppassers.

Tijdens de eredienst gaan de kinderen in de basisschoolleeftijd naar hun eigen ruimte voor de kindernevendienst.
De kinderen lopen achter het licht, aangestoken aan de Paaskaars, naar hun eigen ruimte. Er zijn momenteel 3 groepen: 1/2/3, 4/5 en groep 6/7/8.

Op de tafel ligt een kleedje, passend bij de kleur van de zondag. Verder ligt er een bijbel en een collectezak. Eveneens staat er een lantaarn en een fotolijstje van Kalkidan. De kinderen van de kindernevendienst sparen geld voor een meisje, genaamd Kalkidan die in Ethiopië woont. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van de methode Kind op Zondag. Elke zondag staat een thema centraal wat past bij het Bijbelverhaal vanuit het rooster. Doorgaans sluit dit Bijbelverhaal aan bij wat er in de eredienst gebeurt.

Na een inleidend gesprek wordt het Bijbelverhaal verteld. De kinderen werken daarna verder over het thema in de vorm van een puzzel, kleurplaat, een spel of door middel van drama. Twee keer per jaar bereidt een deel van de leiding een project voor; het Advents-/kerstproject en het veertigdagen/Paasproject. In die periodes is er ruimte binnen de eredienst om het thema te verbeelden. Dit gebeurt bijvoorbeeld d.m.v. platen via de beamer of een sketch voor in de kerk. Ook wordt er een projectlied gezongen door de gehele gemeente. Tijdens de kindernevendiensten wordt er onder meer over het project geknutseld. Een groep enthousiaste mensen bereidt wekelijks de kindernevendiensten voor.

Mocht je interesse hebben om ons team te versterken; je bent van harte welkom!

Lelystraat 49, 8265 BB Kampen

Impressie

© Copyright 2017 . Alle rechten voorbehouden website door web by step

Zoeken